“Türkiye’de Yaşayan Suriyeli Çocukların Eğitim Sorunu ve Çözüm Önerileri” Çalıştayı

Türkiye’de yaşayan Suriyeli çocukların eğitim sorunu ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı çalıştay İstanbul Medipol Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi (AKAM) ve İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) işbirliğiyle gerçekleşti.

Kavacık Yerleşkesinde yapılan çalıştaya Başbakan Başdanışmanı ve Kamu Diplomasisi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Osman Öztürk, Başbakan Başdanışmanı Dr. Mürteza Yetiş, Başbakan Müşaviri Dr. Mehmet Babacan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Yrd. Doç. Dr. Faik Tanrıkulu, Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Babacan ile kamu-sivil toplum temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Suriyeli çocuklar için yapılan çalıştayın ahlaki kaygılar taşıdığını söyledi. Özipek, “Hayat bizi bir şekilde Suriyeli çocuklarla buluşturdu. Onlara güzel bir gelecek sunmanın kaygısını taşımalıyız” dedi. ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu ise böyle bir projenin paydaşlığında bulunmanın insani ve ahlaki bir sorumluluk olduğunu, Suriyeli çocukların kültürel kodlarının imam hatip müfredatına daha uygun olduğunu vurguladı. Çalıştayda Prof. Dr. Özipek’in moderatörlüğünde “Soruna Odaklanmak” başlıklı, Yrd. Doç. Dr. Faik Tanrıkulu’nun moderatörlüğünde ise “Bir Yol Haritası Oluşturmak” başlıklı iki oturum yapıldı. Bir gün süren çalıştayın raporu AKAM-ÖNDER işbirliğiyle yayımlandı.