“Sürgündeki Üniversite Öğrencileriyle Buluşuyor” İstanbul Yaz Akademisi

İstanbul Medipol Üniversitesi’nin Suriye, Irak, Mısır, Filistin ve Cezayir gibi Arap ülkelerinden öğrencilere yönelik düzenlediği İstanbul Yaz Akademisi, 90’ın üzerinde öğrencinin katılımıyla tamamlandı.

İstanbul Medipol Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi (AKAM) ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle Haliç Yerleşkesinde düzenlenen sertifika töreninde öğretim elemanları ve öğrencilerin yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de konuk olarak yer aldı. Akademide Türkiye’den T.C. Başbakan Başdanışmanı Ömer Faruk Korkmaz, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Babacan ve Yrd. Doç. Dr. Hatice Deniz Genç, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, UDEF Başkanı Muhammed Ali Bolat, Filistin’den Abdullah Marouf, Suriye’den Mutia Butain, Mısır’dan Ayman Nour ve Katar’dan Abdurrahman Yusuf’un da aralarında olduğu isimler ders verdi. Akademinin son dersinde ise İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, katılımcı öğrencilerle programın içeriğine ve işleyişine dair konuları ve geleceğe dönük yeni program önerilerini konuştu.

Katılımcılara sertifikalarını takdim eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Türkiye’nin kendi içine sıkışmış ve sadece kendi gündemi olan bir ülke olmadığını, inancı ve coğrafi konumu dolayısıyla Türkiye’ye çok büyük sorumlulukların yüklendiğini söyledi.